Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /home/public/sites/www.sharity.eu/_inc/htmlpurifier/HTMLPurifier.autoload.php on line 17
Maatschappelijke Beursvloer :: Sharity

Sharity, maatschappelijk organisatiebureau voor

Ondernemen met hart, hoofd en handen.


Maatschappelijke Beursvloer

De maatschappelijke Beursvloer betekent voor maatschappelijke organiaties ontmoeting en matches maken met het lokale bedrijfsleven. Sharity organiseert dit matchevenement. In 's-Hertogenbosch, Ede, Meierijstad en Oss en is daarnaast betrokken bij Beursvloer Hilvarenbeek en Beursvloer Dordrecht.

Heeft uw gemeente nog geen Beursvloer? Bel ons!

Het Beursvloer concept
Maatschappelijke organisaties dienen een drietal hulpvragen in en proberen deze in een middag tijd te matchen tijdens de Beursvloer met het aanbod van de aanwezige bedrijven. Dit alles gebeurt met gesloten beurs en daarom stellen de maatschappelijke organisaties een creatieve tegenprestatie tegenover het aanbod. Uiteraard wordt dit hele proces begeleid en ondersteund met trainingen en informatiesessies.

Vervolgens is er een feestelijke middag waar bedrijven handen en voeten geven aan hun maatschappelijke betrokkenheid en bedrijfsdoelstellingen. De maatschappelijke organisaties realiseren hun hulpvragen eens op een andere manier en ontmoeten met open vizier het bedrijfsleven. Zo komt het beste uit twee werelden samen. Zakelijk en maatschappelijk zetten beiden letterlijk en figuurlijk een stap naar elkaar toe en sluiten grote en kleine matches die ze in een jaar tijd met elkaar uitvoeren. Matches worden onder andere gesloten op het gebied van menskracht, materialen en faciliteiten, advies en communicatie en PR.  

Kort en krachtig: "Matches sluiten met het lokale bedrijfsleven"

De maatschappelijke Beursvloer is van oorsprong een initiatief van Vereniging NOV. Vereniging NOV is het branchenetwerk van vrijwilligersorganisaties. In 1996 organiseerde Vereniging NOV een eerste landelijke maatschappelijke Beursvloer in de Beurs van Berlage te Amsterdam. In 2002 kreeg het idee vervolg in Arnhem en vond de eerste lokale maatschappelijke Beursvloer plaats.

Deze lokale Beursvloer ontstond onder regie van Vrijwillige Inzet Arnhem en met medewerking van de Kamer van Koophandel, KPMG, ABN AMRO en Movisie. Hieruit volgde de website Beursvloer.com waarop je alle informatie omtrent de Beursvloer kunt vinden en waar je kunt zien waar er Beursvloeren plaatsvinden in het land.

Sinds januari 2018 heeft Sharity de Beursvloer.com website en al haar toebehoren overgenomen van Movisie en ABN AMRO.

Het organiseren van een succesvolle Beursvloer is een vak. Een vak dat Sharity tot in de puntjes verstaat. Heeft uw gemeente nog geen Beursvloer? Bel ons. U kunt ons inhuren om de Beursvloer in uw gemeente compleet te organiseren. Doet u het liever zelf? Dan kunt u bij ons één van de drie Beursvloerpakketten afnemen. Deze pakketten bevatten onder meer een fasering, website, twitterwall, communicatiemiddelen, een Beursvloertraining voor maatschappelijke organisaties en meer. Het is ook een optie ons als projectleider in te huren om uw projectteam aan te sturen of om uw projectleider te coachen.

Einddoel: Een geslaagde Beursvloer in uw gemeente.

Sfeer proeven op één van onze Beursvloeren? Neem een kijkje op Beursvloer 's-Hertogenbosch en Beursvloer Ede.

Animatie: Beknopte uitleg over doel en werking van een Beursvloer 

©2020 Sharity - ONTWERP: Esmee van der Linden, REALISATIE: Schmeits websolutions