Sharity, maatschappelijk organisatiebureau voor

Ondernemen met hart, hoofd en handen.


Maatschappelijk Netwerk Ede

In de gemeente Ede draait sinds de zomer van 2015 een netwerkclub specifiek voor maatschappelijke organisaties. De netwerkbijeenkomsten worden zeer goed bezocht en het aantal organisaties dat lid is, is inmiddels doorgegroeid tot meer dan 70. Ede is hiermee toonaangevend, want met Maatschappelijke Netwerk Ede heeft deze gemeente de eerste betaalde netwerkclub voor maatschappelijke organisaties binnen haar grenzen.

"Omdat structurele verbinding in het sociaal domein ver te zoeken is"

Het intellectueel eigendom van de formule Maatschappelijk Netwerk is van Sharity. Hiermee heeft zij de Gemeente Ede en de welzijnsorganisatie van Ede benadert en beide partijen zagen direct de urgentie en de potentie van idee. Na een half jaar voorbereidingstijd en het nagaan van de animo voor het project onder de maatschappelijke organisaties uit de regio Ede is als pilot een eerste startbijeenkomst georganiseerd. De opkomst was met ruim 100 deelnemers aanzienlijk, waarna in juni 2015 Maatschappelijk Netwerk Ede officieel is opgericht. 

Jaarlijks biedt het netwerk vier netwerkbijeenkomsten met een programma's als: Netwerken is net werk, Creatie van Participatie en Dit mis ik in de gemeente Ede. Malkander, de brede welzijnsorganisatie van de gemeente Ede, heeft de netwerkclub in haar portfolio opgenomen als één van haar diensten en Sharity draagt het projectleiderschap. Van de inhoudelijke samenstelling, als de organisatie van de netwerkbijeenkomsten, de communicatie en het onderhouden van de relaties. Vind meer informatie over het netwerk en haar leden op de website www.maatschappelijknetwerkede.nl.  

MNE 1
MNE 2
MNE 3
MNE 4
terug naar projecten
©2019 Sharity - ONTWERP: Esmee van der Linden, REALISATIE: Schmeits websolutions