Sharity, maatschappelijk organisatiebureau voor

Ondernemen met hart, hoofd en handen.


Over Sharity

In 2008 is Angelique 'Sharity' gestart als initiatief om verbindingen te leggen tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties. Ze merkte dat bedrijven graag lokaal iets wilde betekenen voor de samenleving echter niet de weg wisten naar de lokale maatschappelijke organisaties. KiKa, Doe een wens en Ronald McDonald huizen werden wel gevonden maar de lokale organisaties die zich inzetten voor bijv. eenzame ouderen, ex-gedetineerden, laaggeletterden, chronisch zieken of ex-verslaafden werden niet bereikt. Daar Angelique wel haar weg weet in dit sociale domein was het idee om als 'sociaal makelaar' deze twee partijen aan elkaar te verbinden geboren. En daarmee Sharity een feit.

Haar werkervaring binnen bedrijven als Rabobank, SNS Bank en Ricoh en haar netwerk en affiniteit met het sociale domein maken haar tot een perfecte 'verbinder'. Dat gecombineerd met een opleiding in marketing, communicatie en evenementenorganisatie aangevuld met passie en een hart voor mensen maakt Sharity tot een bedrijf waar anderen graag mee samenwerken. 
 

"Sharity, maatschappelijk organisatiebureau"

Over Angelique Ottens

In 1975 zag ik het daglicht in het Groot Ziekengasthuis in 's-Hertogenbosch. Tot mijn 36ste heb ik in het mooie Den Bosch gewoond, geleefd, ben er naar school gegaan en heb er gewerkt.

Na de HAVO heb ik bij Schoevers in Eindhoven de opleiding Directiesecretaresse gevolgd. Mijn eerste baan bij de Rabobank aan het Burgemeester Loeffplein in 1995 zorgde er al snel voor dat ik naast het secretaressewerk ook sponsorprojecten, evenementen, marketing en communicatie ging uitvoeren. Bij mijn derde werkgever SNS Bank Nederland heb ik deze werkervaring aangevuld met een diploma marketing/communicatie en events aan SRM te Utrecht.

Na een reorganisatie bij Ricoh kwam ik in 2006 in de ww terecht. Dat gaf mij tijd en ruimte om na te denken over hoe ik van mijn passie, mensen verder helpen die om wat voor reden ook het (tijdenlijk) moeilijk hebben, mijn werk te maken. Daaruit is Sharity ontstaan. 

Het is iedere dag weer een zegen om mijn ervaringen uit het bedrijfsleven te combineren met mijn affiniteit met het sociale domein. Om telkens weer verbindingen te mogen leggen die er van nature niet zijn en mensen te laten samenwerken. Eigenlijk kwam alles samen met het ontstaan van Sharity

In mijn vrije tijd kook/bak ik graag. Het liefst met producten uit de eigen moestuin. Ik vind het heerlijk om 'oude spullen' nieuw leven in te blazen en zo creatief met mijn handen bezig te zijn. Ook een boek lezen, goeie film kijken of een wandeling maken doe ik met enige regelmaat.

©2019 Sharity - ONTWERP: Esmee van der Linden, REALISATIE: Schmeits websolutions