Sharity, maatschappelijk organisatiebureau voor

Ondernemen met hart, hoofd en handen.


Liefdadigheid via werk

Er wordt steeds meer over gepraat, geschreven maar gelukkig ook uitgevoerd: vrijwilligerswerk vanuit het bedrijfsleven'. Soms onder werktijd, soms in de eigen tijd. Maar waarom eigenlijk?

Onlangs werd ik geïnterviewd over dit onderwerp door Anna Lillioja voor de Volkskrant. Zij wilde meer weten over het waarom en het hoe. Waarom laten bedrijven hun medewerkers vrijwilligerswerk doen onder werktijd? En hoe vullen ze dat in? Wanneer komen ze bij Sharity terecht? En wat doet Sharity dan eigenlijk?

Aan het einde van het interview, dat je kunt lezen via de link onderaan dit artikel, vroeg Anna of ik haar kon verbinden aan een mooi 'vrijwilligersproject' waar ze mocht gaan kijken. Een kans om medewerkers vanuit het bedrijfsleven aan het werk te zien en hen te bevragen over het 'waarom'. Want vinden medewerkers het relevant dat hun 'baas' dit stimuleert? Wat hebben ze er aan? Is het niet erg dat het werk blijft liggen? Wat is de toegevoegde waarde voor je baan dat je vrijwilligerswerk doet?

Met heel veel plezier heb ik haar verbonden aan Huib Lloyd, directeur en oprichter van Stichting Jarige Job. Na 10 jaar Sharity nog steeds één van mijn meest favoriete goede doel!

Ben je na het lezen van het interview enthousiast geworden en wil je ook graag aan de slag? Bel of mail me dan. Ik kan je adviseren, je verbinden, het organiseren of je helemaal ontzorgen. Welke vorm je ook kiest; mijn geluk haal ik uit het leggen van de verbinding en het zien van alle blijde gezichten achteraf. Ik kan oprecht zeggen dat het een verrijking is wanneer grenzen vervagen, vooroordelen wegvallen en mensen gewoon samen aan de slag gaan. En dat mag ik al 10 jaar doen!

https://www.volkskrant.nl/economie/werken-als-vrijwilliger-mag-ook-best-onder-werktijd~bca28c89/

 

terug naar nieuws
©2024 Sharity - REALISATIE: Schmeits websolutions