Sharity, maatschappelijk organisatiebureau voor

Ondernemen met hart, hoofd en handen.


Een feestje

Het eindresultaat van de 9e editie van Beursvloer 's-Hertogenbosch mocht er zijn. Wederom hebben bedrijven en organisaties elkaar weten te vinden hetgeen resulteerde in 211 matches met een maatschappelijke waarde van € 414.800,-. Wat opvallend was dit jaar is dat er meer 'uren' zijn weggegeven dan 'materiaal'. In totaal gaven de bedrijven 4.892 uur. Deze zullen het komende jaar worden ingezet om 's-Hertogenbosch nog mooier te maken.

Tijdens de opening daagde Burgemeester Mikkers de organisaties uit om met creatieve hulpvragen naar hem te komen waar hij dan persoonlijk invulling aan zou geven. Zo gaat de Burgemeester een dag meelopen met een miMakker. Een miMakker is iemand die is opgeleid om met volle aandacht aan te sluiten bij bewoners met dementie. Eigenlijk kruipt de miMakker in de wereld van de bewoner en brengt zo rust en een goed gevoel. Hierdoor kan de bewoner zich beter uiten of een gevoel van contact ervaren. Een miMakker is vaak op een bijzondere manier gekleed en maakt gebruik van atributen die de communicatie (zonder woorden) gemakkelijker maken. Ook gaat de Burgemeester een taalles verzorgen bij ABC Leer Mee.

Na afloop gingen velen tevreden naar huis en ziet de organisatie uit naar leuke verhalen en foto's van uitgevoerde matches.

Voor meer informatie over Beursvloer 's-Hertogenbosch gaat u naar www.beursvloerdenbosch.nl

terug naar nieuws
©2024 Sharity - REALISATIE: Schmeits websolutions