Sharity, maatschappelijk organisatiebureau voor

Ondernemen met hart, hoofd en handen.


De kunst van luisteren

Donderdag 21 november 2019 kwamen leden van MNE en geïnteresseerden, in totaal zo'n 80 personen naar Congrescentrum Het Hart. Het bruisende middelpunt van de Hartenberg. Het thema van de bijeenkomst; 'De kracht van luisteren'.

Luisteren kwam als kernkwaliteit naar boven in de thema's van de vorige twee netwerkbijeenkomsten. De inzet van levenservaring en de kracht van diversiteit. Goed luisteren naar de inwoners van de gemeente Ede waar we ons iedere dag voor inzetten, zorgt ervoor dat we vanuit het sociaal domein er op de juiste manier voor ze kunnen zijn, of met hen in actie kunnen komen. Maar luisteren heeft net zo goed betrekking op uzelf en uw team.

De spreker was Henk Timmerman, één van de luisterspecialisten van Vanbinnenuit:

"Luisteren is de uitnodiging aan die ander om tevoorschijn te komen. En om echt te kunnen luisteren naar een ander, geloven wij, moet je goed kunnen luisteren naar jezelf. Ik neem jullie graag mee in een aantal oefeningen waarin we leren naar onszelf te luisteren en hoe dit zich verhoudt tot het luisteren naar een ander. In deze oefening leer je dat luisteren naar jezelf (en ook naar een ander) een proces is van drie stappen: stemmen inventariseren, stemmen kleuren en stemmen integreren."

Met de 80 deelnemers zaten we in een aangenaam volle zaal en kunnen we terugkijken op een waardevolle bijeenkomst.

Wilt u meer weten over Maatschappelijk Netwerk Ede ga dan naar www.maatschappelijknetwerkede.nl

terug naar nieuws
©2024 Sharity - REALISATIE: Schmeits websolutions