Sharity, maatschappelijk organisatiebureau voor

Ondernemen met hart, hoofd en handen.


Tweede Maatschappelijk Netwerk van start

Acht jaar geleden startte Sharity, in samenwerking met Gemeente Ede en Malkander, een netwerk voor maatschappelijke organisaties genaamd Maatschappelijk Netwerk Ede. Op 20 april 2023 is de startbijeenkomst van een tweede Maatschappelijk Netwerk; in Veenendaal.

Waarom een netwerk opstarten voor maatschappelijke organisaties?

"Bij het geven van de Beursvloertraining sloeg ik, Angelique Ottens, het voorstelrondje eigenlijk altijd over. Enerzijds omdat een voorstelrondje van zo'n 40 deelnemers erg veel tijd in beslag neemt maar ook omdat ik dacht dat men elkaar wel kende. Foute aanname! Omdat ik als ondernemer netwerk is het niet vanzelfsprekend dat maatschappelijke organisaties dat ook doen. 

Bij de betreffende training zat een organisatie die net een subsidieverzoek had ingediend bij haar Gemeente voor de huur van een locatie om ingezamelde tweedehands fietsen te kunnen stallen en opknappen. Fietsen hadden ze inmiddels genoeg! In diezelfde training zat een organisatie die net een subsidieverzoek hadden ingediend bij dezelfde Gemeente voor een marketingcommunicatieplan. Zij hadden namelijk een prachtige locatie en werkplaats om fietsen op te knappen maar het wilde maar niet lukken met de inzameling van fietsen. En dus zochten ze hulp bij de PR. Toen ging bij mij even het licht uit. Of liever gezegd 'aan'. Waarom kende deze organisaties elkaar niet? Ze waren immers werkzaam in dezelfde stad. En wanneer ze zouden samenwerken waren er niet eens subsidieverzoeken nodig geweest. Vreemd in mijn ogen.

Met dit gegeven ging ik aan de slag en een aantal jaar later stond daar het eerste Maatschappelijk Netwerk. Een netwerkclub. Niet voor ondernemers maar voor maatschappelijke organisaties. Denk daarbij aan vrijwilligersorganisaties, onderwijs, stichtingen, verenigingen en dan allen werkzaam in het Sociaal Domein. Heel breed dus! Van religie tot natuur. Van gezondheid tot verslavingsproblematiek. Van armoede tot ontmoeting. Zolang je organisatie zich inzet voor mensen die het (tijdelijk) moeilijk hebben, ben je welkom bij het Maatschappelijk Netwerk. Doelstellng is ervoor zorgen dat organisaties elkaar leren kennen, naar elkaar kunnen doorverwijzen en gaan samenwerken."

In Veenendaal heeft Sharity samen met Veens Welzijn de handschoen opgepakt om een netwerk op te zetten. De startbijeenkomst van Maatschappelijk Netwerk Veenendaal is op donderdag 20 april 2023. Interesse om deel te nemen? Kijk op www.maatschappelijknetwerkveenendaal.nl

Wil jij in jouw stad ook een Maatschappelijk Netwerk opstarten? Bel of mail me dan gerust. Ik leg je graag uit hoe het werkt. 

terug naar nieuws
©2024 Sharity - REALISATIE: Schmeits websolutions