Sharity, maatschappelijk organisatiebureau voor

Ondernemen met hart, hoofd en handen.


Startbijeenkomst Maatschappelijk Netwerk Veenendaal

Het eerste deel van het programma bood ruimte voor ontmoeting, uitleg over het netwerk en het stellen van vragen. Na de pauze werden we geinspireerd door Henk Timmerman die ons meeneemt in 'de Kunst van het Luisteren'.

Henk is buitengewoon energiek en altijd op zoek naar wat mensen beweegt. Hij is onder de indruk van wat mensen allemaal in zich hebben en wat ze daarmee kunnen doen. Daarnaast is Henk onderzoeker en trainer. Henk kwam ons allereerst leren luisteren naar onszelf. Zo ontdek je wat jou werkelijk beweegt. Dat is nodig volgens Henk: ‘Als je weet wat je motiveert, dan kun je zoveel voor jezelf en anderen betekenen!’ Alles wat Henk doet, is er daarom op gericht jou beter te leren luisteren. Zodat je ook beter leert luisteren naar de mensen met wie je werkt.

Luisteren is een uitnodiging aan de ander om tevoorschijn te komen. En wij als luisteraar kunnen veel doen om het voor die ander veilig te maken met zijn/haar verhaal te komen. Tijdens de inspiratiesessie hebben we geoefend te luisteren naar onszelf. Want als jij goed kunt luisteren naar jezelf en snapt welke mechanieken er bij jou vanbinnen in beweging zijn in het contact met die ander, dan helpt dit je om ook beter te luisteren naar die ander.

“Al het ware leven is ontmoeting” is een mooi gezegde. En ontmoeting vindt plaats daar waar we kunnen kiezen bij die ander te zijn. Daar stonden we bij stil tijdens deze sessie.

terug naar nieuws
©2024 Sharity - REALISATIE: Schmeits websolutions