Sharity, maatschappelijk organisatiebureau voor

Ondernemen met hart, hoofd en handen.


Netwerkbijeenkomst met als thema 'bestaanszekerheid'

De derde netwerkbijeenkomst van Maatschappelijk Netwerk Veenendaal stond in het teken van 'bestaanszekerheid'. Steeds meer organisaties krijgen te maken met cliënten/leden/gasten die stress hebben omdat ze de eindjes niet aan elkaar kunnen knopen. Mensen die afglijden in armoede en dus hun bestaan niet zeker zijn.

Wim Dekker, lector informele netwerken en laatmoderniteit aan de Christelijke Hogeschool Ede en coördinator van de Werkplaats Sociaal Domein Gelderse Vallei nam ons mee in dit thema. Bestaanszekerheid is de zekerheid dat je over de middelen kunt beschikken om in je levensonderhoud te kunnen voorzien. Dat is een bestaan met voldoende en voorspelbaar inkomen, een woning, toegang tot onderwijs en zorg en een buffer voor onverwachte uitgaven. Helaas is dit thema erg actueel omdat er steeds meer mensen in Nederland onder de 'grens' van die zekerheid vallen. En dat brengt veel onzekerheid met zich mee. Is er een uitweg, een keer in deze negatieve spiraal?

Er werd tijdens de borrel nog lang doorgesproken over het thema dat veel organisaties en aanwezigen raakt. Het was weer een mooie middag.


https://maatschappelijknetwerkveenendaal.nl/bijeenkomsten/3/netwerkbijeenkomst-bestaanszekerheid
 

terug naar nieuws
©2024 Sharity - REALISATIE: Schmeits websolutions