Sharity, maatschappelijk organisatiebureau voor

Ondernemen met hart, hoofd en handen.


Nieuwsarchief

Bekijk hieronder ons nieuwsarchief

Bekijk nieuws archief

11e editie Beursvloer 's-Hertogenbosch

Eindelijk weer terug op de derde donderdag van november: Beursvloer 's-Hertogenbosch. Voor de tweede maal in het Atrium van Koning Willem I College aan de Onderwijsboulevard. De sfeer was goed, de contacten verliepen soepel en er werd weer een groot aantal matches gemaakt.

17-11-2023
lees verder

Kennissessie Beursvloer voor NOV

Op dinsdag 31 oktober 2023 verzorgde we voor de leden van het NOV (Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk) een kennissessie over het opzetten van een Beursvloer. De kennissessie was online en had ruim 30 deelnemers.

31-10-2023
lees verder

Den Haag weer een Beursvloer

Op dinsdag 24 oktober 2023 was het zover. Na 8 jaar afwezigheid terug: Beursvloer Den Haag. Het initiatief werd genomen door PEP Den Haag. Zij kwamen in 2022 'kijken' bij Beursvloer Veenendaal en waren direct verkocht. Wij mochten het team ondersteunen met het opzetten van Beursvloer Den Haag.

25-10-2023
lees verder

Inspiratie Event Deedmob

Een inspiratie Event over hoe een Beursvloer op te starten of hoe je een reeds bestaande Beursvloer naar een hoger plan tilt. Dat vroeg Deedmob aan ons.

11-10-2023
lees verder

Jubileumeditie Beursvloer Ede 2023

Donderdag 5 oktober waren we te gast bij ROVC TechCenter om de 5e editie van Beursvloer Ede daar te beleven. Met als resultaat 76 matches (maatschappelijke waarde: € 146.000).

09-10-2023
lees verder

Fondsenwerving

Fondsenwerving is de paraplu van alles wat je kunt werven dat bijdraagt aan de missie. Meestal gaat het dan over geld, maar denk ook aan materialen, diensten en expertise. Dit kan ook zeer waardevol zijn voor het uitvoeren van de missie.

14-09-2023
lees verder

Je doelgroep bereiken: maar hoe dan?!

Maatschappelijke organisaties werken, net als bedrijven, aan het bereiken van hun doelgroep. En organisaties hebben vaak meerdere doelgroepen. De doelgroep waar hun diensten of producten voor bedoelt zijn maar ook de doelgroep 'vrijwilligers'. En hoe bereik je deze nu?

07-09-2023
lees verder

KONE DOET DAG

Op vrijdag 23 juni 2023 ging een team van KONE aan de slag bij Reinaerde in Veenendaal. Reinaerde had op Beursvloer Veenendaal diverse materialen bij elkaar gematcht om een mooie overkapping te bouwen. Dat kwam het team van KONE doen. Maar daar bleef het niet bij.

24-06-2023
lees verder

Cultuursensitief werken

Cultuursensitief werken was het onderwerp van de tweede netwerkbijeenkomst van Maatschappelijk Netwerk Ede. Zo'n 60 gasten kwamen naar de CHE om te luisteren naar de lezing van Cor Hoffer.

08-06-2023
lees verder

Startbijeenkomst Maatschappelijk Netwerk Veenendaal

Op 20 april 2023 vond de startbijeenkomst plaats van Maatschappelijk Netwerk Veenendaal. Met ruim 100 gasten, allemaal afgevaardigden van (vrijwilligers)organisaties uit Veenendaal, waren we te gast in Het Spectrum. Spreker Henk Timmerman nam iedereen mee in het thema 'de kunst van het luisteren'.

20-04-2023
lees verder

Thijs Ringelberg spreekt over 'De kunst van het vragen stellen'

Ruim 60 deelnemers werden 21 maart 2023 geïnspireerd door Thijs Ringelberg in de kunst van het stellen van goede vragen. Want waarom zijn we doorgaans niet zo goed in het stellen van goede, scherpe vragen? Daar had Thijs antwoord op.

22-03-2023
lees verder

Tweede Maatschappelijk Netwerk van start

Acht jaar geleden startte Sharity, in samenwerking met Gemeente Ede en Malkander, een netwerk voor maatschappelijke organisaties genaamd Maatschappelijk Netwerk Ede. Op 20 april 2023 is de startbijeenkomst van een tweede Maatschappelijk Netwerk; in Veenendaal.

23-02-2023
lees verder

Qredits Coach

Sinds september 2022 coach ik (startende) ondernemers die bij Qredits een microkrediet hebben ontvangen. Zij kunnen mij inschakelen voor een coachtrajes wanneer ze vragen hebben over marketing & communicatie, netwerk bouwen, persoonlijke effectiviteit en sociaal ondernemen.

16-01-2023
lees verder

Gek van Geld

In deze tijd van inflatie en stijgende energie(kosten) komen steeds meer mensen in geldnood. En dat geeft stress. En deze financiële stress leidt weer tot allerlei andere problemen zoals isolatie, uitsluiting en een minder goede gezondheid. Daarom is het belangrijk een goede relatie te hebben met geld. Budgetcoach Eef van Opdorp noemt het zelfs 'gek van geld'.

01-12-2022
lees verder

Hart voor Veenendaal

Na een afwezigheid van drie jaar mochten we op donderdag 20 oktober in Veenendaal het bedrijfsleven verbinden met de maatschappelijke organisaties. De sfeer was geweldig en het eindresultaat verrassend. Wat deze Beursvloer weer duidelijk maakte is dat er veel mensen zijn met een Hart voor Veenendaal.

21-10-2022
lees verder

Werknemersvrijwilligerswerk

Pannenkoeken bakken en een pubquiz organiseren, een mooie manier voor werknemers van Jack Link's om zich in te zetten voor de samenleving.

29-09-2022
lees verder

Jubileum MNE

Op donderdag 15 september hebben we een extra feestelijke netwerkbijeenkomst mogen beleven vanwege ons 7,5 jarig bestaan.

19-09-2022
lees verder

Verhuisd

Sharity is verhuisd. Je vindt ons nu op de Wiltonstraat 36-40 waar we eerst te vinden waren op Wiltonstraat 42-46. Precies, we zijn een pand opgeschoven!

07-07-2022
lees verder

Maatschappelijk Netwerk Ede

Sharity organiseert elk kwartaal een netwerkbijeenkomst voor leden van Maatschappelijk Netwerk Ede. Een netwerkclub voor maatschappelijke organisaties. Doel is elkaar beter te leren kennen en op die manier beter in staat zijn om naar elkaar door te verwijzen of samen te werken.

22-06-2022
lees verder

4e editie van Beursvloer Ede

We waren met Beursvloer Ede deze keer te gast op de Christelijke Hogeschool Ede. Daar kwamen op donderdag 9 juni 2022 bijna 60 partijen bij elkaar om vraag en aanbod met elkaar uit te wisselen. Het resultaat mag er zijn.

10-06-2022
lees verder

10e Bossche Beursvloer was een feestje

De 10e Bossche Beursvloer kon na twee jaar dan eindelijk plaatsvinden. Twee maal moeten verzetten, verhuisd naar een nieuwe locatie was het op donderdag 19 mei 2022 dan zover. Wat hebben we genoten!

20-05-2022
lees verder

Een mooie Beursvloer in Meierijstad

Voor de vierde maal organiseerde Sharity Beursvloer Meierijstad. Samen met een enthousiaste projectgroep bestaande uit medewerkers van Welzijn De Meierij, Ons Welzijn, Gemeente Meierijstad en een aantal ondernemers is er een succesvolle Beursvloer neergezet.

08-04-2022
lees verder

Maatschappelijk Netwerk Ede

Leden van Maatschappelijk Netwerk Ede komen elk kwartaal bij elkaar. Allereerst om te netwerken en elkaar beter te leren kennen. Maar elke bijeenkomst behandelen we ook een maatschappelijk thema met elkaar.

01-04-2022
lees verder

De eerste live Beursvloer komt er aan

Het kan weer! Na twee jaar geen Beursvloeren te hebben georganiseerd staan er al weer drie op de planning. De eerstvolgende Beursvloer is die van Meierijstad. Voor de vierde maal mogen we ondernemers en vrijwilligersorganisaties uit Meierijstad aan elkaar verbinden. Organisaties kunnen zich tot en met 20 maart aanmelden. Ondernemers tot en met 3 april.

10-03-2022
lees verder

Kantoormeubilair Nederlandse Ondernemersvereniging voor Afbouwbedrijven krijgt tweede leven

Zoals vaker bij een verhuizing kijk je naar wat er meegaat naar het nieuwe pand en wat niet. Maar wat doe je met datgene dat niet meegaat, maar nog wel in goede staat verkeerd? Hoe zorg je ervoor dat dat niet in de container beland. Dan bel je Sharity.

25-02-2022
lees verder

Beursvloertrainingen

Nu Beursvloeren weer kunnen mogen we ook weer diverse Beursvloertrainingen verzorgen. Super fijn natuurlijk! Op maandag 14 februari 2022 waren we in Meierijstad om de vrijwilligersorganisaties daar mee te nemen in het Beursvloer-verhaal.

15-02-2022
lees verder

MVO-Makelaar Bedrijvenkring Ondernemend Veenendaal

Steeds meer bedrijven willen niet alleen winst, maar ook een maatschappelijke impact maken. Dat kan heel gemakkelijk door je medewerkers vrijwilligerswerk te laten doen of door materialen die je over hebt een tweede leven te geven bij een maatschappelijke organisatiegoed doel. Het delen van je kennis, kunde, materialen, tijd en netwerk levert namelijk altijd iets op. Geven loont!

01-10-2021
lees verder

Netwerkbijeenkomst: Waardevolle verbindingen maken

Maatschappelijk Netwerk Ede komt weer bij elkaar. Eindelijk mag het weer. In de komende netwerkbijeenkomst worden we getraind in het kennen en herkennen van ons DISC-profiel. Iemand die daar alles over weet is Ramona Burgers van TraineesPoint.

01-09-2021
lees verder

Inspiratiesessie: de kunst van het betrekken van bedrijven bij jouw organisatie

Op donderdag 17 juni verzorgen wij een inspiratiesessie voor leden van Maatschappelijk Netwerk Ede; de kunst van het betrekken van bedrijven bij jouw organisatie.

07-06-2021
lees verder

Beursvloer 's-Hertogenbosch 2020

Super jammer natuurlijk dat Beursvloer 's-Hertogenbosch, net als vele andere Beursvloer in het land, niet door kan gaan. Echter een jaar niets van ons laten horen is natuurlijk ook geen optie. En dus hebben we iets alternatiefs bedacht.

19-11-2020
lees verder

Trefpunt #duurzaam Veenendaal

In Veenendaal is een Trefpunt geopend. Een Trefpunt waar woningeigenaren met vragen over duurzamer wonen terechtkunnen. Van warmtepompen tot isolatie. Van zonnepanelen tot verlichting. In het Trefpunt is altijd een Energie Ambassadeur aanwezig om vragen te beantwoorden en advies te geven.

01-11-2020
lees verder

Tien tips voor organisaties in deze coronatijd

Je werkt hard aan een mooi initiatief, maar door de Corona-maatregelen lopen plannen vertraging op, kunnen activiteiten niet doorgaan en ben je gedwongen de deuren te sluiten. Wat betekent dit in praktische zin? Wat is verstandig en handig om te doen in deze tijd?

06-04-2020
lees verder

Een feestje

Op donderdag 21 november vond de 9e editie van Beursvloer 's-Hertogenbosch plaats, waar een prachtig resultaat bij elkaar werd gematcht.

22-11-2019
lees verder

De kunst van luisteren

De vierde netwerkbijeenkomst van 2019 van Maatschappelijk Netwerk Ede stond in het teken van luisteren.

22-11-2019
lees verder

Euronext ruziet met goede doelen beurs over gebruik gongslag

Toen de pers lucht kreeg van deze onenigheid stonden we ineens groot in het Financieel Dagblad.

13-11-2019
lees verder

Waardevolle inzet team Jack Links

Op dinsdag 5 november heeft een heel team van Jack Links letterlijk de handen uit de mouwen gestoken door een flinke hoeveelheid verjaardagspakketten in te pakken bij Stichting Jarige Job.

06-11-2019
lees verder

Dynamische Beursvloer Meierijstad

Verschillende kranten deden verslag van het Beursvloerevenement in Meierijstad op 7 oktober 2019. Lees hier het artikel in de MooiRooi Krant.

08-10-2019
lees verder

Derde editie MNE 2019

Op donderdag 19 september 2019 vond de derde netwerkbijeenkomst van 2019 plaats met als thema ‘De kracht van diversiteit’.

20-09-2019
lees verder

Jubileum Beursvloer Veenendaal

Op 13 juni 2019 vond voor de 10e keer Beursvloer Veenendaal plaats. In nog geen anderhalf uur matchen zorgden de aanwezige bedrijven en maatschappelijke organisaties voor 109 matches met een maatschappelijke waarde van € 107.703,-. Een prachtig resultaat.

14-06-2019
lees verder

Vernieuwde website Beursvloer.com

De website van Beursvloer.com was sterk verouderd en toe aan een make-over. In april 2019 is de nieuwe site de lucht in gegaan met een frisse, moderne uitstraling.

01-04-2019
lees verder

Resultaat telt!

Op 21 maart 2019 vond een nieuwe netwerkbijeenkomst Ede plaatst waarbij de focus lag op het resultaat van onze inspanningen. Welk effect hebben we en welk verschil maken we iedere dag in het leven van onze klanten, cliënten, leden, vrijwilligers, of bezoekers en de mensen die om hen heen staan.

22-03-2019
lees verder

218 knipperende hartjes op Valentijnsdag

In het Atrium van Cultura ontmoetten vrijwilligersorganisaties en bedrijfsleven elkaar voor de derde editie van Beursvloer Ede en dit resulteerde in een schitterend resultaat van 109 matches. De maatschappelijke waarde van de uitgewisselde materialen, expertise en menskracht bedraagt € 103.280,-.

15-02-2019
lees verder

Samen werken

Rebekka Andes van Andes Projecten is sinds februari 2019 werkzaam als administratieve ondersteuner van de verschillende projecten van Sharity.

03-02-2019
lees verder

Maatschappelijk Netwerk Ede 2018

367 personen bezochten de vier netwerkbijeenkomsten in 2018. Dankzij de netwerkbijeenkomsten bouwen zij aan duurzame relaties. Deze contacten kunnen het hele jaar in elkaars belang aangewend worden.

03-01-2019
lees verder

Interview Angelique Ottens: 'Vrouw in de spotlight' op nieuws.nl

VIDM en Nieuws.nl willen vrouwelijke ondernemers of vrouwen met een bijzonder verhaal, beroep of functie een plek in de spotlight geven. Dit ter inspiratie van anderen. Angelique Ottens was deze keer gevraagd om haar verhaal te doen over onder andere het ontstaan van het bedrijf Sharity.

01-01-2019
lees verder

Feestje

Op donderdag 15 november 2018 vond de achtste Bossche Beursvloer plaats. Met als resultaat: 247 matches, nieuwe verbindingen, enthousiaste verhalen, vele pitches en inspiratie.

16-11-2018
lees verder

Liefdadigheid via werk

Reportage in de Volkskrant over werknemers-vrijwilligerswerk. Sharity werkte mee aan de reportage en verbond Anna met Stichting Jarige Job.

15-06-2018
lees verder

Liefdadigheid via werk

Vandaag staat in de Volkskrant een reportage over 'Liefdadigheid via het werk' oftewel 'werknemersvrijwilligerswerk'. Sharity werkte mee aan dit artikel dat een goed beeld geeft over wat er al gebeurd en hopelijk hen inspireert die hier nog niets mee doen.

15-06-2018
lees verder

Een tijd van gaan...

Per 1 juli aanstaande verlaat Matthijs Vertegaal Sharity om zijn eigen sociale onderneming te starten. Na een energieke en plezierige samenwerking van 5 jaar verlaat Matthijs per 1 juli 2018 Sharity om aan een nieuw avontuur te beginnen. Samen kijken Angelique en Matthijs terug op mooie jaren waarin Sharity is doorgegroeid tot hét Beursvloerbureau van Nederland. Met als bekroning de overname van het Beursvloerconcept van Movisie en ABN-AMRO.

29-05-2018
lees verder

125 matches voor Beursvloer Meierijstad!

Meierijstad, 18 april 2018 - De eerste Beursvloer Meierijstad trok op 18 april ruim 200 deelnemers naar ROC De Leijgraaf in Veghel. In de goed gevulde aula ontmoetten aanbieders en vragers van ondernemend en maatschappelijk Meierijstad elkaar en dit resulteerde in een schitterend resultaat van 125 matches. De maatschappelijke waarde van de vrijwilligersuren, materialen en expertise bedraagt € 257.466 en daarmee is de wens voor een volgende editie geboren. Aan het roer stond, u raadt het al, Sharity.

24-04-2018
lees verder

Het Hart van de FoodValley komt samen bij Maatschappelijk Netwerk Ede

15 maart ontmoetten 70 afgevaardigden van organisaties uit het Edese sociaal domein elkaar bij de netwerkbijeenkomst 'Het Hart van de FoodValley' in Ede. Een ontmoetingsrijke activiteit met een inspirerend inhoudelijk programma. Iets dat we graag met je delen.

26-03-2018
lees verder

Een portret van Angelique in 073Magazine

Het waarom achter Sharity en achter hét maatschappelijke evenement van 's-Hertogenbosch, hier leest u het interview.

13-12-2017
lees verder

Beursvloer 's-Hertogenbosch in de VPRO gids

Nikki van der Weduwen vroeg ons of ze de Beursvloer kon bezoeken om zo zelf te zien wat 'ruilhandel met een gesloten Beurs' precies inhoudt. Het artikel dat uiteindelijk in de VPRO gids terecht kwam, leest u hier.

08-12-2017
lees verder

Ondernemen met Impact in drie edities Business Magazine

In 2017 stond het artikel van Sharity 'ondernemen met impact' in drie edities van het Business magazine. In januari 2017 in Vallei Business. In september van dat jaar verscheen het in Rivierenland Business en in oktober 2017 in Utrecht Business.

01-12-2017
lees verder

Samenwerking met Koning Willem I College levert mooie animatie voor Beursvloer op

Sharity zocht de samenwerking met studenten van het Koning Willem I College om voor hen een animatie te maken die uitlegt wat het 'Beursvloerconcept' inhoudt.

01-09-2017
lees verder

Kantoorruimte voor Sharity

Op 1 april 2017 heeft Sharity haar intrek genomen in een prachtig kantoorpand aan de Wiltonstraat 36-40 in Veenendaal. Samen met Present Veenendaal en Mona Get Inspired vult Sharity een vleugel op de eerste verdieping van het pand.

26-07-2017
lees verder

Videoverslag eerste Beursvloer Hilvarenbeek

Op 22 maart 2017 vond de eerste Beursvloer Hilvarenbeek plaats, Sharity mocht hieraan een aandeel leveren.

23-03-2017
lees verder

TV-Ede verslaat tweede Edese Beursvloer

Op valentijnsdag 2017 vond de tweede Edese Beursvloer plaats. Resultaat: 179 verbindingen met een maatschappelijke waarde van € 151.370,-.

15-02-2017
lees verder

Artikel Ede Stad

Ede Stad schenkt aandacht aan de komst van de tweede Edese Beursvloer.

01-11-2016
lees verder

Zicht op Ede besteedt aandacht aan Maatschappelijk Netwerk Ede

Zicht op Ede, een tv-programma van TVEde, maakt een item over Maatschappelijk Netwerk Ede. De eerste echte netwerkclub voor maatschappelijke organisaties in Nederland. Ede heeft de primeur.

29-06-2015
lees verder

TVEde interviewt initiatiefnemers Maatschappelijk Netwerk Ede

Maatschappelijk Netwerk Ede is een idee/concept van Sharity dat in samenwerking met Malkander, welzijnsorganisatie voor Gemeente Ede, is opgezet. In dit interview met directeur Jolien Kohlmann-Bins wordt de toegevoegde waarde van het netwerk duidelijk.

04-05-2015
lees verder
©2024 Sharity - REALISATIE: Schmeits websolutions